10 år av framgångsrika möten

Georg Frick

Frick HR Consulting
Arbetsrättsexpert, konsult & författare

Om föreläsningen


Arbetsmiljö- och straffansvar

Sällan har vårt samhälle, arbetsliv och arbetsmiljö påverkats så drastiskt som i samband med coronapandemin. Initialt uppstod förvirring och vilsenhet och de enkla svaren var inledningsvis ”vi följer Folkhälsomyndighetens råd”. Det visade sig tämligen omgående att det krävs betydligt mer av arbetsgivare för att hantera den uppkomna situationen. Det är viktigt att tänka själv och göra en självständig riskbedömning.

Men hur har coronapandemin synliggjort arbetsgivarens arbetsmiljö- och straffrättsliga ansvar? Vad kan vi lära inför framtiden? Och hur ska arbetsgivare kunna förbereda sig för det okända? Georg Frick går igenom delar av arbetsmiljörätten som det är viktigt att hålla koll på och inte minst en genomgång och analys av aktuella praktikfall.

Om Georg

Specialist på praktisk arbetsrätt, lönesättning, lönebildning, personalvetare, konsult och författare. Han har arbetat med arbetsrätt och lönebildning sedan 1994 och har en bakgrund som ombudsman, rådgivare, utbildare, personalchef och konsult.  

Georg debuterade som författare 2004 med boken Lönesamtal – handbok för chefer, som blev mycket populär. Erfarenheten av författarskapet gav mersmak och han påbörjade därmed en resa som författare och har i dag skrivit flera, mycket uppskattade böcker om lön, arbetsrätt och arbetsmiljö.

Idag driver han två företag, Frick HR consulting AB samt Frick Publishing AB. Konsultverksamheten är fokuserad på den inre kärnan i personalarbetet; arbetsrätt och lönesättning. Det omfattar löpande stöd och rådgivning i personaljuridiska frågor. Konsultrollen ställer höga krav på aktuell kunskap, brinnande intresse för arbetsgivarfrågor och inte minst en pedagogisk förmåga att förklara invecklade sammanhang utan att krångla till det. Han genomför också många skräddarsydda chefs- och arbetsgivarutbildningar, företrädesvis som interna uppdragsutbildningar.